fbpx

Workshop 'Klaar met perfectionisme'

Ontdek hoe jij perfectionisme los laat en oké kunt zijn met goed genoeg. “Good enough is the new perfect!”

Datum: woensdag 10 mei 2023
Tijd: 19.30 – 21.00 uur
Waar: online

Het is toch irritant en frustrerend dat je veel tijd en energie verliest aan het altijd maar méér dan goed willen doen en constant bezig zijn met wat anderen van je vinden?

Doe mee met deze online workshop en ontdek hoe jij jouw perfectionisme los kan laten en hoe goed, of voldoende, ook goed genoeg is. Leer hoe je de lat lager legt voor jezelf, laat perfectionisme je niet meer tegenhouden om iets te doen en weet wat er voor nodig is om controle (of wat dan ook maakt dat je perfectionistisch bent) los te laten. En…. krijg na de workshop nog 3 weken begeleiding van mij.

Herken je dit...

» Ben jij die leraar die lang bezig is met voorbereiden omdat er altijd nog wel iets is wat beter kan of moet.

» Ken jij het dat je de lat heel hoog legt voor jezelf? Goed is niet snel goed genoeg.

» Of leg je de lat juist laag, omdat er dan een kleinere kans is om te falen.

» Je vindt het lastig om het los te laten als iets niet helemaal gegaan is zoals jij bedacht had.

» Stel je het vaak uit om met dingen aan de slag te gaan.

» Vind je het lastig om om te gaan met verwachtingen die anderen mogelijk van je hebben?

Dan is deze workshop echt voor jou!

Perfectionism is self-abuse of the highest order

Tijdens deze workshop ontdek je

   Hoe het komt dat jij de laat altijd maar zo hoog (of juist heel laag) legt.

✓   Waarom je het wel anders wilt maar het tot nu toe nog niet gelukt is.

✓   Hoe goed ook goed genoeg kan zijn voor jou.

✓   Welke mindshift er nodig is om controle en perfectionisme los te laten.

✓   Hoe je kunt voorkomen dat je telkens weer in oude patronen en gewoontes te vervalt.

✓   Hoe je loslaat wat je niet meer dient.

En wat deze workshop je in z’n totaliteit oplevert is vooral meer energie, tijd en rust. Want dat krijg je als je sneller genoegen neemt met goed genoeg. 😉

Voor maar 22 euro krijg jij

♡  1,5 uur workshop

 3 weken extra begeleiding na de workshop via een besloten Instagram account

♡ een fijne en veilige omgeving waar je samen bent met anderen die met dezelfde uitdaging hebben

♡  verandering op bewust en onbewust niveau 

♡  daadwerkelijke integratie in jouw dagelijkse leven

♡  mij 3 weken lang als jouw supporter en cheerleader, zodat jij niet alleen dingen ontdekt en leert, maar ook echt dingen anders ga denken en voelen!

Meer dan 30 jaar ervaring in het onderwijs

Hi, ik ben Christel en wat vind ik het zonde dat zoveel leraren zich in zowel hun werk als privé teveel laten leiden (en dus lijden) door hun perfectionisme. En ja, been there, done that! Zo was ik op zondag uren bezig met voorbereiden, de beste lessen maken en dingen bedenken. Toentertijd dacht ik dat ik dat alleen maar deed omdat ik het leuk vond (ook al kostte het me rete veel energie). Later leerde ik dat ik het vooral zo aan het doen was, omdat ik bang was dat een ander het niet goed genoeg zou vinden. Dus deed ik er nog maar een schepje bovenop. Qua inspanning, qua tijd, qua alles …

Ik weet als geen ander hoe belangrijk het is om zélf de regie te nemen over je leven en actief aan de slag gaan met jezelf om je zekerder te voelen, in je doen en laten en bij keuzes die je maakt. Verandering komt namelijk uit de lucht vallen. 

In de loop der jaren heb ik veel geleerd van mijn eigen vallen en opstaan onder andere als het gaat over perfectionisme, onzekerheid, teveel dingen willen doen zoals het ‘hoort’ en ‘moet’. Maar ook het coachen van vele leerkrachten, onderwijsondersteuners en docenten in de afgelopen jaren, maakt dat ik als geen ander weet wat jij nodig hebt en hoe ik jou daar het best bij kan helpen! 

Mijn ervaring in het onderwijs (eerst 20 jaar als juf in het SBO en de afgelopen 15 jaar als coach) maakt dat ik  begrijp hoe jij maar door blijft gaan, geen nee zegt en het lastig vindt om voor jezelf te kiezen. Ik ken de werkdruk en weet dat ook jij met regelmaat op je tenen loopt. En dingen ‘meer dan perfect’ willen doen is een enorme energievreter daarin en kost mega veel van je toch al kostbare tijd.

Het hoe en wat over controle en perfectionisme loslaten is één van mijn grootste learnings van de afgelopen jaren. Mijn leven is zoveel relaxter geworden sinds ik dit anders aanpak en mezelf een lagere lat gun.

En wat gun ik dat jou ook!! Want er is nog zoveel meer voor je mogelijk… Ik ben er namelijk van overtuigd dat het leven dan nog leuker wordt! 

Gun jij jezelf om perfectionisme loslaten? Dan is deze workshop echt de moeite van jouw tijd en investering waard.

Zorg dat je er bij bent op 10 mei om 19.30 uur!