fbpx
blog

Tijd voor jezelf maken

We weten het allemaal wel, het belang van tijd maken voor jezelf. Maar er is altijd wel een reden om het juist niet te doen, toch? En in deze maand geldt dat volgens mij bij uitstek! Want ik weet niet hoe het bij jullie is, maar mijn agenda puilt uit. Vooral op werkgebied gebeurt er van alles (alleen maar leuke en interessante dingen) waardoor mijn dagen meer dan vol zitten.  En als ik dan in de weekenden ook nog afspraken hebt, waar ik graag aan wil voldoen, merk ik dat ik mezelf ineens tegenkom.

Luisteren naar je lijf

En dat gebeurde dit weekend…. Mijn lijf ging protesteren (hoofdpijn, lamlendig, slecht slapen). En als ik één ding wel geleerd heb de laatste jaren, is dat ik op zulke momenten goed naar mijn lijf moet luisteren. Dus heb ik dat leuke uitje met vriendinnen afgezegd, me twee dagen in joggingbroek en warme trui onder een kleedje op de bank genesteld en uitzending gemist en boek tot mijn beste vriend gebombardeerd.

Heeeeeeeerlijk

Wat had ik dit nodig. Zo erg zelfs, dat ik ook mijn maandagochtend yinyogales afgezegd heb om m’n lijf nog even wat rust te geven, voordat ik weer aan de bak ga met een week vol afspraken. Wat ben ik trots op mezelf dat ik voor mezelf kies en niet doe wat ik van mezelf eigenlijk ‘moet’ doen. En toch, terwijl ik dit schrijf, knaagt er een stemmetje van binnen: Want ja Chris, kies jij eigenlijk wel echt voor jezelf? Maak je wel echt tijd voor jezelf vrij?”

Het is belangrijk dat je op tijd bent

En als ik heel eerlijk ben, weet ik dat ik vorige week al op de rem had moeten trappen en misschien een of meer afspraken af had moeten zeggen. Maar ja, welke dan. Alle afspraken zijn op het moment belangrijk. Tegelijkertijd weet ik dat het soms zo gaat. Even bikkelen en weer door. Dus niet zo oordelen over mezelf, maar tevreden zijn met dat wat wel gaat én daarnaast vooral mezelf niet uit het oog verliezen.

Ik geloof dat ik zo eerst maar eens ga kijken of de schoonheidsspecialiste nog tijd heeft deze week…..