fbpx

We weten het allemaal wel, het belang van tijd maken voor jezelf. Maar er is altijd wel een reden om het juist niet te doen, toch? En in deze maand geldt dat volgens mij bij uitstek! Want ik weet niet hoe het bij jullie is, maar mijn agenda puilt uit. Vooral op werkgebied gebeurt er van alles (alleen maar leuke en interessante dingen) waardoor mijn dagen meer dan vol zitten. En als ik dan in de weekenden ook nog afspraken heb, waar ik graag aan wil voldoen, merk ik dat ik mezelf ineens tegenkom.

Luisteren naar je lijf

En dat gebeurde dit weekend…. Mijn lijf ging protesteren (hoofdpijn, lamlendig, slecht slapen). En als ik één ding wel geleerd heb de laatste jaren, is dat ik op zulke momenten goed naar mijn lijf moet luisteren. Dus heb ik dat leuke uitje met vriendinnen afgezegd, me twee dagen in een joggingbroek en warme trui onder een dekentje op de bank genesteld, uitzendingen gemist en een boek tot mijn beste vriend gebombardeerd.

Heeeeeeeerlijk

Wat had ik dit nodig. Zo erg zelfs, dat ik ook mijn maandagochtend yinyogales heb afgezegd om mijn lichaam nog even wat rust te geven, voordat ik weer aan de slag ga met een week vol afspraken. Wat ben ik trots op mezelf dat ik voor mezelf kies en niet doe wat ik eigenlijk ‘moet’ doen. En toch, terwijl ik dit schrijf, knaagt er een stemmetje van binnen: “Want ja Chris, kies jij eigenlijk wel echt voor jezelf? Maak je wel echt tijd voor jezelf vrij?”

Het is belangrijk dat je op tijd bent

En als ik heel eerlijk ben, weet ik dat ik vorige week al op de rem had moeten trappen en misschien een of meer afspraken had moeten afzeggen. Maar ja, welke dan? Alle afspraken zijn op dit moment belangrijk. Tegelijkertijd weet ik dat het soms zo gaat. Even bikkelen en weer doorgaan. Dus niet zo hard oordelen over mezelf, maar tevreden zijn met wat wel gaat en vooral mezelf niet uit het oog verliezen.

Tips om tijd voor jezelf te maken

1 Prioriteiten stellen: Neem de tijd om je prioriteiten op een rijtje te zetten. Bepaal welke activiteiten echt essentieel zijn en welke kunnen worden uitgesteld of aangepast. (Lijkt soms onmogelijk én kan altijd 😉 ) Door bewuste keuzes te maken, creëer je ruimte voor jezelf.

2 Plannen en blokken: Reserveer specifieke tijdslots in je agenda voor zelfzorg. Blokkeer deze tijd en beschouw het als ononderhandelbaar. Zelfzorg is non-negotiable. Gebruik deze momenten om te ontspannen, bij te tanken en dingen te doen waar je van geniet.

3 Grenzen stellen: Leer om nee te zeggen en jezelf niet te overbelasten. Stel grenzen in je werk- en sociale leven. Het is belangrijk om ruimte te creëren voor je eigen welzijn en energie. Zorg goed voor jezelf, zodat je beter voor anderen kunt zorgen.

Tijd voor jezelf maken moet een prioriteit zijn. Zelfs met een volle agenda! Juíst met een volle agenda!  Luister naar je lichaam, geef jezelf toestemming om rust te nemen en wees niet te streng voor jezelf. Door bewust tijd vrij te maken voor zelfzorg en jezelf niet uit het oog te verliezen, bouw je veerkracht op en behoud je een gezonde balans.

Vergeet niet om te genieten en te ontspannen. Je verdient het!

Liefs Christel

Ontdek de kracht van coaching.
Maak een prioriteit van tijd voor jezelf!

Heb je soms het gevoel dat je wordt overmand door bepaalde emoties? Of ken je die innerlijke criticus die constant in je oor fluistert, je belemmert? Verandering lijkt zo moeilijk, en het idee uit je comfortzone te stappen is overweldigend.

Maar weet je wat? Coaching kan de oplossing zijn die je zoekt. In een coachtraject word je uitgedaagd om dingen anders aan te pakken. Want zoals het gezegde luidt: “Als je blijft doen wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.” Het beste van coaching is dat je het niet alleen hoeft te doen. Ik sta naast je, motiveer je en vier samen met jou je successen. Hoe geweldig is dat?

Ontdek de training Focus On Me of het uitgebreide VIP Focus coachtraject

Elke maand zijn er plekken beschikbaar voor nieuwe trajecten en trainingen. Wil je ontdekken of ik de juiste coach voor jou ben? Plan dan nu een gratis kennismaking in mijn agenda via onderstaande link.

Lijkt me fijn om je te spreken!
Liefs Christel

 

PS: Het goede nieuws is dat steeds meer directies en besturen willen investeren in het welzijn van hun werknemers. Ga daarom vooral het gesprek aan op school over de mogelijkheden voor financiële ondersteuning.