fbpx
blog

Lieve lieve Sinterklaas

Mag ik dit jaar een een pop? Of een my Little pony misschien? En weet u, een cd van Kinderen voor kinderen maakt me ook heel blij. Of zou ik soms heel misschien ook nog alstublieft nieuwe stiften mogen? Het zou zomaar mijn verlanglijstje geweest kunnen zijn van mijn 7 jarige ik en op m’n 14e had daar waarschijnlijk een lippenstift, een singeltje van Madonna of een fotolijstje op gestaan.

Toch verlangens

Inmiddels doe ik al jaren niet meer aan verlanglijstjes, niet voor Sinterklaas, niet voor mijn verjaardag. Ik heb het gevoel alles al te bezitten. Ik voel mij een gezegend mens. Dat neemt niet weg dat ik heus wel eens stiekem (of iets minder stiekem) iets verlang. Denk dan bijvoorbeeld aan meer tijd voor mezelf, meer uren in een dag, meer dames in m’n programma, minder kilo’s op de weegschaal.

Zelf in actie

Ik weet inmiddels dat ik daar zelf iets in te doen heb. Dingen gaan niet voor niets zoals ze gaan. Wil ik het anders dan heb ik te kijken naar mezelf, te reflecteren op hoe ik denk, hoe ik doe. Er achter komen wat maakt dat het gaat zoals het gaat. En dat is echt niet altijd makkelijk. Ik ben inmiddels aardig geoefend, toch weet ik dat het makkelijker en sneller gaat als ik daar in coaching gerichte vragen over krijg of als ik het er met anderen over heb.

Precies zoals ik vorige week deed toen ik een samenwerkdag had met twee collega’s in Den Bosch. Het bleek achteraf weinig werken, vooral veel kijken naar onszelf en reflecteren. Om met mooie inzichten en inspiratie aan het eind van de dag weer naar huis te gaan.

Zelfontwikkel-tijd op je verlanglijstje

Als dit zo allemaal aan het opschrijven ben, kom ik er achter dat ik toch wel degelijk een verlanglijstje heb…. het verlangen naar tijd voor mezelf om me ontwikkelen, reflecteren en geïnspireerd te worden om zo weer te mogen groeien en nog meer te genieten van mijn leven. En verder gaan in de weg de ik de afgelopen jaren ingeslagen ben. Nog meer van in mezelf duiken in opleidingen en coaching. Ik gun dat jou ook! Want kijken naar jezelf levert je zoveel op!

Want ja, het leven wordt echt leuker als je jezelf nóg beter kent. Hoe kijk jij daarnaar? Zou jij ook zelfontwikkel-tijd op je verlanglijstje willen zetten?