fbpx
blog

Ik… online coaching?

Ik dacht eigenlijk altijd dat ik online coaching, zo op afstand, niks zou vinden. Want hoe kun je nou met iemand connecten via een computer? Ik dacht altijd dat het te veel op afstand zou zijn en ik me niet genoeg verbonden zou voelen met degene aan de andere kant van de lijn.

Ik weet inmiddels: het tegendeel is waar. Ik heb deze ervaring nu bij mijn twee eigen coaches Tineke Zwart en Lieke de Bever en het voelt zo goed. Ook via Skype kun je op een goede manier geconnect zijn en je helemaal geven in een coaching.

Natuurlijk… het blijft fijn om samen in dezelfde ruimte te zijn en je op die manier te verbinden. Dat maakt dat ik 1-op-1 live coaching in mijn praktijk ook altijd zal blijven doen. Maar nu ik sinds een aantal weken weet hoe het is om via de digitale wereld met een coach verbonden te zijn, kijk ik toch ook naar andere mogelijkheden en gaan er weer nieuwe deuren open.

Openstaan voor nieuwe ideeën

Dus hup…. oude overtuigingen aan de kant (gaat heus niet zo makkelijk, maar heb ik hard aan gewerkt tijdens de Summerschool van Tineke en opleidingen waar ik mee bezig ben geweest) en open staan voor nieuwe ideeën. Want die zijn er. En het bevalt me zo goed dat ik nu zelf bezig ben met het ontwikkelen van een online training. Wie had dat ooit gedacht.

Te beginnen met een korte mini-training voor moeders op hun leven nog weer wat meer op de rit willen en meer controle willen over alle ballen die ze hoog aan het houden zijn en zo meer kunnen genieten: de online mini-training ‘Happy Mom Life’. Omdat ik alle vrouwen allemaal een happy mom life gun!!!

Stretchen en uit je comfortzone

Het is bijzonder hoe het werkt…. een coach. Hoe die je nog net even wat makkelijker laat stretchen, je buiten je comfortzone brengt, dan jij jezelf zou doen, jij jezelf uitdaagt. En hoe je daardoor stappen maakt en jezelf ontwikkelt. Het is nou eenmaal zo dat dat alleen gewoon moeilijker is. Ook al wil je nog zo graag. Ik ben daar geen uitzondering op. De meeste mensen hebben gewoon een stok achter de deur nodig en af en toe een schop onder je kont.

Dat neemt niet weg dat het belangrijk is om zelf de verantwoordelijkheid te nemen voor jouw ontwikkeling hierin. Jij hebt hier zelf de regie in te nemen.

Feel the fear and do it any way!

Nou… die regie heb ik de afgelopen tijd wel genomen en weet je… het bevalt me prima. Sterker nog, ik begin er aan te wennen. Wie had dat gedacht haha. Het is precies zo dat het ongemakkelijke ook gemakkelijk kan worden. Dus ga ik nog even lekker door met online coaches en kijken waar voor mij de mogelijkheden en rek zit om zelf online te coachen. 😉

Vertel… hoe kijk jij naar online coaching?