fbpx

Focus On Me - DIY

De succesvolle online cursus Focus On Me in een do-it-yourself variant! 

DIY betekent eigenlijk: gewoon lekker zelf met de cursus aan de slag en ontdekken hoe jij jouw (werk)leven nog fijner kan maken, zonder aanvullende coaching. Ideaal voor jou als coaching nog even een brug te ver is of jouw investeringsbudget minder groot is en je wel verandering wilt.

Eigenlijk krijg je in de DIY versie alles wat de ‘gewone’ versie ook heeft. Alle lessen in een online leeromgeving en daarnaast een mooi werkboek thuisgestuurd. En daarnaast elke week mogelijkheid voor Q&A. 

Hoelang merk je al dat je continu over je eigen grenzen aan het gaan bent? Dat je hoofd vol zit. Jij je moe voelt. Een dag te kort is. Altijd maar die eindeloze to-do lijst waar je onrustig van wordt. Je op vrije dagen meer met je werk bezig bent dan je zou willen. Je eigenlijk de grip op je leven wat kwijt bent. Hoelang ervaar jij al stress…

Werken in het onderwijs is supertof. Je vindt het geweldig om met jouw leerlingen aan de slag te gaan. Tegelijkertijd is er ook die werkdruk. Er moet zoveel. Je wilt alles meer dan goed doen. En dat combineren met nog een leven thuis en overal plezier in houden is een hele klus.

Als je heel eerlijk bent, weet je stiekem wel dat er iets moet veranderen om je (weer)  ontspannen  te voelen. Je wilt graag verandering en tegelijkertijd voelt het ook spannend om hiermee aan de slag te gaan. Dat snap ik helemaal! Verandering is altijd spannend, voor iedereen, altijd. En helemaal voor iemand die graag controle heeft. En ik gok dat jij zo iemand bent. 😉

En toch… als iets in jou zegt dat je er klaar voor bent om jezelf nu eens op de eerste plaats te zetten, hoe lastig dat nu misschien ook lijkt. Of…. dat je toe bent aan meer energie en rust in je hoofd. Of…. dat je gewoonweg meer plezier wilt in je werk of thuis een leukere partner, ouder, vriend(in) wilt zijn. Weet…ik kan je helpen. Focus On Me gaat je helpen!

Want het kan echt makkelijker, leuker en relaxter. Ondanks dat er genoeg dingen zijn in je werk en je leven waar je niets aan kunt veranderen. Je kunt wel veranderen hoe jij er mee omgaat! En dat, en meer, leer je tijdens Focus On Me!

Herken je dit?

✓  Nee zeggen vind je lastig. Je stelt anderen niet graag teleur. Dat maakt dat je eigenlijk altijd voor iedereen klaar staat.

  Na een werkdag ben je uitgeblust en heb je weinig energie. Het zou zo fijn zijn als je ’s avonds niets meer hoeft. Maar ja, dat komt weinig voor. Er moet eigenlijk altijd nog wel wat.

✓  Je legt de lat hoog voor jezelf. Het kan eigenlijk altijd nog beter en is niet vaak goed genoeg. Alles wat je doet, wil je meer dan goed doen.

✓  Het is lastig om controle los te laten. Het liefst heb je dat alles gaat zoals jij bedacht hebt. Zo niet dan krijg je stress.

  Je bent regelmatig onzeker en twijfelt over wat wel en niet goed is. Daardoor stel je beslissingen uit of zeg je niet hoe jij ergens over denkt.

✓  Eigenlijk wil je je niets aan trekken van wat anderen van je denken, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Tussendoor komen altijd weer gedachtes die je onzeker maken. 

✓   Zorgen voor een ander gaat je makkelijker af dan zorgen voor jezelf. Sterker nog, je gunt jezelf geen tijd voor jezelf.

En wil je heel graag...

♡  rust in je hoofd  – bye bye piekergedachten

♡  krachtige keuzes maken voor jezelf en jouw grenzen goed aangeven, en dat zonder schuldgevoel 

♡  echt tijd voor jezelf kunnen en durven maken

♡  zelfverzekerder zijn en dat uitstralen op school én thuis

♡  minder tot geen werkdruk meer ervaren, je weet hoe je ermee om kunt gaan

♡  na je werkdag energie genoeg hebben om ook thuis nog leuke dingen te doen

♡  meer tijd over hebben in plaats van altijd maar tijd tekort

♡  rekening houden met een ander én goed zorgen voor jezelf 

 

Is 1-op-1 coaching voor jou op dit moment nog een brug te ver?  Of vind je het gewoon fijn om eerst zelf een en ander uit te zoeken?

Dan is de DO-IT-YOURSELF (DIY) versie echt wat voor jou!

Want Focus On Me – DIY is echt voor diegenen die wel willen dat er wat veranderd, maar niet gelijk vast willen zitten aan coaching of op vaste tijden ergens mee bezig zijn.

Wel gaat het starten met deze cursus maken dat je tijd voor jezelf GAAT maken. Je gaat nieuwe dingen over jezelf leren en ik weet uit ervaring… ja zeggen tegen Focus On Me is een eerste JA tegen jezelf. Positieve verandering is daarna onvermijdelijk. Ook bij jou!

Je gaat loskomen van wie je denkt te moeten zijn en hoe jij denkt het te moeten doen. Jij leert hoe jij jouw leven kan en mag leven zoals jij dat wilt! In je kracht en in balans voor de klas én thuis. En weet je, je kunt er ook nog gewoon zijn voor anderen als jij dat wilt. 😉

Wil je wat meer info over Focus On Me – DIY? Kijk even mee…

Dit krijg je als je meedoet:

– Een uitgebreid programma met video’s en opdrachten in een mooie overzichtelijke online leeromgeving.

– E-learning met 10 modules van waardevolle lessen, video’s, audio’s en opdrachten.

– Vanaf elk device te bekijken.

–  Na aanmelding een praktisch werkboek en journal thuisgestuurd.

– De mogelijkheid om gedurende de training al je vragen (anoniem) aan mij te stellen. DIY betekent zelf aan de slag, maar het hoeft niet alleen ;).

– Het hele programma duurt ongeveer 4 maanden. Dit is inclusief pauze/vakantie weken.

– Je kunt in eigen tijd en tempo er mee aan de slag. Af en toe een weekje overslaan door volle weken op je werk of vakanties zijn geen probleem.

– Alles blijft een half jaar beschikbaar. Je krijgt dus alle tijd om bepaalde opdrachten en video’s nogmaals te bekijken of te doen.

– Mocht je tijdens de training merken dat je toch nog aanvullende coaching wilt, dan is dat altijd te regelen.

Nu voor maar 292 euro!

Extra: elke week Q&A waarin ik al je vragen beantwoord!

Do-it-yourself betekent niet dat je alles maar zelf uit moet zoeken. Je gaat ongetwijfeld tegen dingen aanlopen die je lastig vindt, waar je vragen over hebt of verduidelijking op wilt. En dat ga ik je natuurlijk geven! Daarom heb je ELKE week de mogelijkheid om al je vragen te stellen aan me. Dat doen we lekker praktisch, zodat jij dit kunt doen op een moment dat bij jou past. 

Daarnaast vind je in de online academie alle vragen die deelnemers tot nu toe gesteld hebben. Je kunt dus ook leren van de vragen van anderen. Zo fijn!

Enthousiaste deelnemers over de Focus On Me:

Hi!

Ik ben Christel...

En na 20 geweldige jaren in het onderwijs, nam ik in 2012 een besluit: ik nam ontslag en stopte met m’n baan in het speciaal basisonderwijs om mezelf op een andere manier in te zetten voor goed onderwijs, een fijne leeromgeving, blije kinderen en gelukkige leraren. Ik weet als geen ander wat het onderwijs van je vraagt. Tegelijkertijd is het een hele toffe baan die heel veel voldoening geeft. Ik heb niet voor niets zoveel jaar met heel veel plezier en in verschillende functies gewerkt. Eerst aardig wat jaren fulltime en toen mijn boys binnen 17 maanden na elkaar werden geboren parttime.

Mijn positieve mindset hielp me jarenlang. Het maakte voor mijn gevoel m’n leven makkelijker en hielp me door moeilijke situaties. Diezelfde mindset heeft er, weet ik nu, ook voor gezorgd dat ik jarenlang m’n gebrek aan zelfvertrouwen en lage eigenwaarde niet durfde aan te kijken. In de trant van: als je het niet ziet, dan is het er niet.

Je kunt je voorstellen dat dat me uiteindelijk opbrak. Doordat ik als maar door en door ging, altijd voor alles en iedereen zorgde en klaarstond, geen oog had voor wat ík zelf nodig had, sloeg mijn lichaam steeds een beetje meer ‘gedoe’ op. En als dit zich dan opstapelt, is het eigenlijk een kwestie van tijd dat het op een gegeven moment niet meer gaat. De een krijgt een burn-out of iets dergelijks. Bij mij trapte mijn lichaam letterlijk op de rem, met een acute hernia en 8 maanden uit de running als gevolg.

Lang verhaal kort: ik ben zowel fysiek als mentaal met mezelf aan de slag gegaan. Een reis vol nieuwe inzichten volgde. Inzichten die ik met hulp ging implementeren. Levens-veranderend!

In persoonlijke coaching en ook in de begeleiding als beeldcoach kom ik veel leraren en onderwijsassistenten tegen met een laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen. Ze staan vaak vol zelfvertrouwen voor de klas en zijn daar heel vaardig en goed in, maar diep van binnen voelen zij dat zij als leraar en persoon eigenlijk niet goed genoeg zijn. Met liefde leer ik hen ook wat ik geleerd heb. Ik gun iedereen deze transformatie.

Jou ook!

Ik gun het jou dat jij jezelf tot prioriteit maakt, een positieve mindset krijgt en weer vol zelfvertrouwen de regie over je leven neemt! Ik ben er namelijk van overtuigd dat het leven dan nog leuker wordt! En stel je eens voor wat er dan weer voor je mogelijk wordt… 😉

Vele leerkrachten, docenten, onderwijsassistenten en pedagogisch medewerkers gingen je al voor en ik weet zeker dat ook jij het kan…. leven met meer zelfvertrouwen. En wat vind ik het tof om een persoonlijke cheerleader te mogen zijn.

Tip:
 Veel directeuren investeren maar wat graag in persoonlijke ontwikkeling van hun medewerkers. Een leraar die lekker in zijn of haar vel zit, is namelijk veel waard! Ik nodig je daarom uit om het gesprek aan te gaan met jouw directie om te kijken wat zij kunnen betekenen. Mogelijk kan het Persoonlijk Ontwikkelbudget hiervoor ingezet worden of zijn er andere ‘potjes’ waaruit coaching bekostigd wordt. Er is vaak meer mogelijk dan jij denkt. 😉

When things change inside you,
things around you change

Staat jouw vraag hierbij?

WANNEER KAN IK STARTEN?
Als jij je aangemeld hebt en betaald, krijg je een mail met alle gegevens en gelijk toegang tot de cursus. Het werkboek komt vervolgens zo snel mogelijk jouw kant op. Je kunt in ieder geval gelijk starten als je wilt.

_______

HOE WEET IK OF HET PAST BIJ MIJN HULPVRAAG?

Het programma is inhoudelijk zo gemaakt dat het eigenlijk past bij iedere hulpvraag en zodoende altijd op maat is. Jij haalt hier precies uit wat jij nodig hebt. Handig hè.

_______

HOEVEEL TIJD KOST DE CURSUS?
Hoeveel tijd je per week kwijt bent is helemaal aan jou. Je kunt er 3 uur per week aan besteden, maar alles in 1 uur kan ook. Het is maar net hoe veel energie en tijd jij erin WILT steken. Ben je bang dat je geen tijd hebt om mee te doen? Dan is dit juist wat voor jou! We gaan ook in op energie, tijd en efficiëntie. Bedenk wat het je oplevert!

_______

IS HET EEN PROBLEEM ALS IK NIET ELKE WEEK KAN?
Je volgt alles in eigen tijd en tempo. Dus geen probleem. De training is ruim opgezet. Er zijn al pauzeweken ingebouwd. Vakantie en/of drukke weken op school zijn daardoor ook geen probleem.

_______

HOE WERKT DE Q&A?  
Al je vragen die je tijdens de training hebt, kun je aan me stellen via een Q&A formulier. Dat kunnen vragen zijn over de training, voor bijvoorbeeld meer uitleg of verdieping. Dat kunnen ook vragen zijn over jouw persoonlijke situatie. Waar jij tegenaan loopt. Elke week op een vast moment geef ik antwoord op alle vragen. Die kun jij dan weer terugkijken op een moment dat het jou uitkomt.

_______

ZIT IK AAN BEPAALDE TIJDEN VAST OM AAN DE SLAG TE GAAN ?
Nee hoor, je kunt alles lekker doen op het moment dat voor jou fijn is. Iets wat ik heel belangrijk vind en voor sta: doen wat werkt voor jou. Je kunt dus alles volgen op je eigen tijd en tempo. Wel raad ik je aan om niet teveel pauzeweken in te lassen. Je wilt immers niet voor niets verandering. En misschien ook handig om te weten dat je vanaf de start een half jaar toegang houdt tot alles.

_______

IK TWIJFEL …
Wat maakt dat je twijfelt? Ben je bang dat de training niet voldoende aansluit bij wat jij nodig hebt? No worries… het programma is zo gemaakt dat het altijd precies past bij jouw probleem en jouw specifieke vragen. Mocht je toch blijven twijfelen of altijd al slecht beslissingen kunnen nemen, doe dan zeker mee. Want hoe fijn zou het zijn dat twijfels je niet meer in hun greep houden en je gewoon ‘voelt’ wat goed is voor jou?

Heb je een andere vraag? Laat het me weten via contact@christelschalke.nl. Ik help je graag verder.